Whitening Strips

Whitening Strips eller som det ibland också kallas tandbleknings strips, tandblekningsremsor eller white strips, kärt barn har många namn. Oavsett vad remsorna kallas för så har de alla samma funktion, nämligen att bleka tänder på ett smart och enkelt sätt. Produkten är precis som namnet avslöjar, remsor med en redan fastsatt blekningsgel som sedan “tejpas” fast på dina tänder. Blekningsremsorna är ett utmärkt alternativ för dig som har mycket att göra eller har bråttom då dessa strips är lätta att använda och en behandling tar mellan 15 – 20 minuter.

Bästa white strips i Sverige 2022

 • Bäst I Test 2022
 • Snabbaste Resultat
 • Garanterat Du Får Vitare Tänder
 • Test Vinnaren I Flera År
 • Snabb Leverans
 • Bleker Tänderna Snabbt
 • Billigast I Sverige

Vill du nå bästa möjliga resultat när du använder white strips du gör en behandling en gång per dag i cirka sju dagar. Tandblekningsremsor är inte lika flitiga att användas av personer som vill bleka sina tänder, så när det är dags att bleka tänder finns det inte det inte några stora mängder av fabrikat att välja mellan för dig. Remsorna är en engångsprodukt och du slänger dem i soporna efter att ha använt dem.

Några av de varumärkena som du hittar på den svenska marknaden som säljer bleknings strips är Dentway, Beconfident, My White och Pure Shine. De märkena som är mest sålda och ger bäst resultat är Dentway och Beconfident enligt förfrågningar bland provpersoner och tester som har gjort. Rekommendationen är att prova någon av dessa två varumärkena först eftersom My White och Pure Shine ger inte önskat resultat.

När du köper tandblekningsremsor får du med stripes som räcker till 10 – 14 blekningsbehandlingar. Remsorna är särskilt utformade att passa dina tänder på över- och underkäke. Fördelen är att du kan ha white strips på tänderna både på din övre och undre käke samtidigt, vilket gör att du sparar tid som du kan nyttja till annat som du vill göra.

Vilka tandblekningsremsor är bäst?

Det är Dentways allra senaste tandblekningsremsor som har blivit bäst i test 2022. Dessa white strips lovar att dina tänder kan bli upp till tre färgtoner vitare inom fem dagar. Tandblekningsgelen är 100% säker och ger dig inte några ilningar i dina tänder.

Stripsen har blivit kliniskt och objektivt testade och blev helt klart de remsor som gav bäst behandlingar. Under testerna visade det sig att de personer som provade på Dentways white strips såg resultat redan efter den första behandlingen. Efter att har testat remsorna i fyra dagar syntes en skillnad på tre nyanser vitare.

Använder du dessa blekningsremsor i 20-30 under cirka 7 dagar så kommer du få enligt Dentway mycket bra resultat, och vi kan själva bekräfta detta efter att ha provat dessa strips. Likaså rent kostnadsmässigt är priset lägre på företagets tandblekningsremsor om du jämför med konkurrenten Beconfident där du får mindre strips för endast 10 dagar, vilket bara är ett stort plus.

Några andra alternativ som du också kan testa om du hellre vill göra det är White One Strips 3D ger dig ett verkningsfullt resultat inom två veckor. Du kan på ett lätt sätt applicera remsorna på dina tänder som du vill bleka. Varje behandling tar 30 minuter.

Fördelar med Whitening Strips

Med whitening strips är lätta att applicera blekningsgel och du slipper strula med blekningsskenor som du behöver fylla på med gel för tandblekning hemma. Tack vare att blekningsgelen är fastsatt på remsorna slipper du minsta möjliga kladd som du inte vill ska hamna på oönskade platser samtidigt som det gör att du inte behöver oroa dig för det. Dessa faktorer bidrar med att det blir både smidigare och en kvickare process med remsor med gel som bleker tänder.

Ytterligare ett plus med att du använder white strips är att du fäster dessa remsor på tänderna och under tiden de bleker, kan du hitta på och göra andra saker där hemma. Tillika behöver du inte vara oroliga att svara på tilltal eller i telefon eftersom du har möjligheten att prata helt normalt under tiden för behandlingen av blekning med hjälp av bleknings remsorna görs.

Förpackningen med bleknings remsorna är lätt att ta med sig då den inte tar så stor plats i din packning när det är dags för dig att resa bort. Vilket innebär att du är beredd att bleka dina tänder om något speciellt skulle inträffa så som en oplanerad festlighet eller rent av en dejt. Annars är förpackningen bra att med sig på jobb om det skulle hända något speciellt där eller det blir en after work som du vill bli extra tjusig inför. I och med du har dina white strips med dig så behöver du inte vara orolig att dina tänder behöver vara missfärgade eller ha fläckar i onödan.

Guide: Hur du bleker tänderna med Whitening Strips

Med vår enkla guide så kommer du kunna bleka dina tänder enkelt och effektivt med whitening strips.

Verktyg: Whitening strips genom vår lista

Du behöver: Tandkräm, Tandborste

Tid: 20 minuter

bleka tänderna med whitening strips steg 1

Borsta tänderna

Börja med att borsta dina tänder med din vanliga tandkräm för att rengöra dem och om det behövs använd även tandtråd för extra rengöring.

bleka tänderna med whitening strips steg 2

Förbered din strips

Ta ur dina whitening strips från förpackningen och ta bort skyddet från sidan som gelen sitter på.

bleka tänderna med whitening strips steg 3

Sätt fast på tänderna

Nu sätter du fast den övre delen och sedan den nedre delen på dina tänder.

bleka tänderna med whitening strips steg 4

Vänta 20 minuter

Efter endast 20 minuter så har du plötsligt vitare tänder än du hade innan tidigare under dagen. Grattis!

Vem kan använda whitening strips?

Tandblekning strips är ett bra komplement till dig som sedan tidigare gjort en blekning av tänderna hos en tandklinik, tandläkare eller tandbleknings startkit, då du nyttjar strips till att bättra på blekningen. Det är inget ovanligt att du får missfärgning och fläckar emellanåt och är remsorna ett bra alternativ till att fräscha upp blekningen. Självklart går det att använda tandbleknings strips till alla dina tänder i munnen, men det kan vara lite knivigt att fästa dem på tänderna längst in på tandraderna.

Vad innehåller tandblekningsremsor?

Blekningsremsorna har samma typ av tandblekningsgel som du hittar i andra likande bleknings produkter för tänder och är likvärdig de som nyttjas hos tandläkare eller tandkliniker. I samband med att du köper whitening strips får du en förpackning med remsor som det redan finns blekningsgel på som du sedan applicerar på dina tänder.

Beroende på vilket varumärke du väljer så kan det finnas vissa skillnader ingredienser i sina produkter för blekning av gel. Detta innebär att det kan förekomma vissa olikheter mellan vart någonstans du köper strips.

Vad är det skiljer tandblekningsremsor jämfört med andra metoder?

Egentligen är det inte så mycket som skiljer metoderna åt eftersom remsorna har samma tandblekningsgel som tandblekningspennor och startkit. Alla att-göra-det-själv blekningsmetoderna motsvarar de metoder som tandkliniker och tandläkare använder sig av. Det som kan vara problematiskt med whitening strips är att du inte kommer åt de tänder som sitter längst bak på käken med remsorna. Du har där emot inte några problem att applicera tandblekningsremsorna på de tänder som syns vid ett leende eller när du talar.

Tandbleknings strips passar bäst, precis som tandblekningspennor, på tänder som du redan har blekt en gång tidigare för att du ska få det bästa resultatet i samband med behandlingarna. Blekremsorna är lätta att applicera då gelen är redan fastsatt på dessa och du undviker allt kladd. Likaså har du inga problem med att kommunicera under behandlingen då tandblekningsremsorna sitter fast ordentligt.

White Strips – Finns det några risker med dem?

Eftersom det är samma blekningsgel som nyttjas med andra metoder för att bleka tänder som det finns på white strips och det innebär att remsorna är helt säkra och ofarliga att använda. Det du behöver tänka på i samband med köp av tandblekningsremsor är att gelen som finns på white strips är godkända enigt den standard som gäller i Europa. Detta med tanke på att den typen av gel inte innehåller ämnen som är skadliga för dig.

Av den orsaken bör du alltid köpa tandbleknings strips från de seriösa varumärken som informerar om vad företagets blekningsgel innehåller. Det gör att white strips är en utmärkt behandlingsmetod för att bleka dina tänder. Remsorna ger dig inte några biverkningar, samtidigt som ditt tandkött eller dina tänder inte skadas.

Har du haft problem med dina tänder sedan tidigare eller helt enkelt känner dig osäker bör du kontakta din tandläkare innan du genomför en tandblekningsbehandling. Vissa företag tillverkar produkter för tandblekning erbjuder kostnadsfri rådgivning. Där kan du ställa frågor angående hälsorisker, om de olika behandlingsmetoderna för tandblekning eller andra undringar du har.

Andra metoder för tandblekning än white strips

Förutom whitening strip finns det också andra tillförlitliga metoder när du ska bleka dina tänder med. En blekningsmetod är att ett så kallat kit för tandblekning då du använder blekningsgel och specialtandskenor för blekning av tänder. Du kan också nyttja tandblekningspennor som ser ut som en bläckpenna fylld med gel som du sedan penslar på tänderna.

Vill du få ett snabbt resultat då ska du bleka dina tänder hos en tandklinik eller tandläkare. De använder oftast en laser/ljus för att påskynda blekningsprocessen. Den typen av behandlingar ger ett utmärkt resultat men kan kosta mycket.

Sammanfattning av tandblekning strips

White strips, tandblekning strips eller remsor, som vi tidigare skrivit har dessa många olika namn, är en av flera bra tandblekningsmetoder som du kan göra själv, men för att du ska få det bästa resultatet bör du ha genomfört tandblekning tidigare med en startkit. Remsorna är också ett bra alternativ om du vill förbättra din tidigare blekning eller för att ta bort mindre missfärgning och fläckar du har fått på dina tänder.

Tandblekningsremsorna är smidiga och lätta att applicera och framför allt slipper du allt kladd som övriga metoder kan ha. Flexibiliteten är med remsor har även ett stort plus då du kan hålla på med annat eller prata med andra under tiden dina tänder bleks.

Har du inte gjort en tandblekning tidigare bör du börja främst med ett startkit för tandblekning, så att du bleker alla tänder, inklusive de bakre, både i övre- och underkäke. Detta eftersom det kan bli lite besvärligt att applicera remsorna längst bak på tänderna i munnen. Du kan ha svårt att få tag i tandbleknings strips då du inte har lika många märken att välja mellan, men därför har vi skapat denna sida så att du kan enkelt hitta de bästa utan att behöva leta vidare.

Vanliga frågor om White Strips

 • Vad är White Strips?

  Whitening Strips är samma sak som tandblekningsremsor som du applicerar på dina tänder för att bleka dem.

 • Vem har bäst white strips?

  Det finns många riktigt bra alternativ. Vi tycker om Dentway och anser att de har bäst produkter vad gäller White Strips.

 • Hur använder jag white strips?

  Det är oerhört enkelt att använda sig av white strips. Du applicerar en remsa på din övre tandrad och en på din nedre tandrad. Därefter låter du remsan vara kvar den angivna tiden.

 • Ska jag borsta tänderna innan jag använder White Strips?

  Ja, det är vår starka rekommendation att du borstar dina tänder innan du applicerar din remsa. Se också till att torka av dina tänder då remsorna fäster lättare på torra tänder.

 • Är White Strips farligt?

  Nej, White Strips är helt säker att använda. Kontrollera bara så att den gel som finns på remsan är godkänt enligt Europeisk standard.

 • Hur länge ska White Strips sitta på?

  En behandling tar enbart cirka 15-20 minuter. Därmed går det väldigt snabbt att göra en behandling med White Strips.