Tandblekningsskena

En tandblekningsskena består av mjukplast och används för att göra en tandblekning hemma, helt enkelt genom att hålla kvar gelen som man applicerar antigen direkt på tänderna eller på själva skenan. Det finns olika sorters skenor som vi kommer gå igenom samt samt förklara skillnaderna som gör varje sorts skena unik. 

Bästa hemmablekning med skena 2023

 • Bäst I Test 2024
 • Räcker till många behandlingar
 • Garanterat Vita Tänder
 • Bästa Pris
 • 2a I Tandblekning Sverige 2024
 • Super-Snabba Blekning Resultat
 • Test Vinnaren 2023
 • Bästa Pris För Tandblekning
 • Sveriges bästa 2022
 • Enkel leverans
 • Billig frakt

Tandblekningsskena för tandblekning

Denna skena används inom tandblekning och säljs i olika former. Det vanligaste är att man får två stycken skenor, en för övre delen av munnen och en för nedre delen. Vissa företag säljer också skenor som ’’sitter ihop’’, alltså en enda skena som täcker både dom nedre och övre tänderna för att slippa extra kladd och extra arbete för att rengöra mer än en enda skena.

Hur du använder en tandblekningsskena

Dom flesta tandblekningsskenor består av mjukplast och inte hårdplast, vilket gör det enklare att forma tandblekningsskenan efter dina egna tänder.

Så använder du tandblekningsskena:

 1. Ta ut tandblekningsskenan ur förpackningen.
 2. Koka varmt vatten i en kastrull eller värm vatten i en vattenkokare.
 3. Sätt i skenan i det varma vattnet en halv minut.
 4. Ta ur skenan ur vattnet om den känns mycket mjukt och kan formas.
 5. Sätt i skenan i munnen medans den är varm, men inte så varm att du bränner dig.
 6. Bit hård och tryck med fingrarna på skenan så att den tar samma form av dina tänder runt om.

När du gjort detta så är skenan redo att användas och du kan då enkelt applicera tandblekningsgel på skenan och börja använda den.

Vad är skillnaden mellan bettskena och tandblekningskena?

Båda skenor består av plast och är mjuka samt oskadliga mot tänderna samt käken. Dessa två säljs i olika syften, den ena för tandblekning och den andra för att motverka tand och käk skador. Det är i princip samma produkt i slutändan och båda kan användas för båda syften men det är rekommenderat att använda endast bettskena om man har problem på grund av att man biter i sömnen eller gnisslar med tänderna för mycket. Ska man endast bleka tänderna så går det utmärkt att använda vilken som så länge skenan passar dina tänder.

Hur länge en tandblekningsskena håller

En tandblekningsskena/skenor består av mjukplast och denna sorts  plast håller i regel flera år om man inte skadar plasten på något sätt utan endast använder skenan för att bleka tänderna. Man kan säga att en tandblekningsskena håller enkelt i upp till 100 blekningar vilket är väldigt många tandblekning sessioner som tar månader att utföra alla och det betyder då att skenan helt enkelt kommer vara med från början till start när man börjat med tandblekning.

Borttappad eller skadat skena

Om du har tappat bort eller skadat din tandblekningsskena så kan du alltid köpa en ny eller begära ersättning i form av ny sken av företaget du köpte den från. När man köper en start kit för tandblekning så får man ofta en extra skena för sådana fall och man behöver då inte oroa sig och kan använda reserven.

Var kan man köpa en bra tandblekning skena?

På vår sida recenserar vi och listar marknadens bästa tandblekningsskenor som få andra företag kan mäta sig mot. Våra listade tandblekningsskenor produceras av bästa tillgängliga material och kontrolleras alltid innan dom förpackas och skickas i väg från fabriken till Sverige.

Om man tänker själv kolla upp skenor hos olika företag och se vad för sort tandblekningsskena dom säljer så ska man alltid läsa om produkten på deras sida och ta reda på vad skenan består av samt om man kan enkelt forma den efter sina egna tänder, så att man enkelt kan använda den.

Är det farligt att använda en tandskena vid blekning?

Nej det är inte farligt. Som vi har tidigare skrivit så består en tandskena av mjukplast. Så länger du inte sväljer skenan så finns det inget att oroa sig. Om du skulle råka svälja den så ska du söka akut hjälp direkt, det kan bli livsfarligt om man låter den vara kvar.

En blekningsskena ska endast användas för blekning och sättas på utsidan av tänderna, när man sedan blivit klar med behandlingen så ska man ta ut den, rengöra den och sätta den i förvaringsboxen.

Vanliga frågor om tandblekningsskena

 • Vad är en tandblekningsskena?

  En tandblekningspenna är av mjukplast och har som användning att göra din process kring tandblekning enklare genom att hålla kvar den gel som du applicerat på dina tänder.

 • Formar sig skenan efter mina tänder?

  Ja, du stoppar ner tandblekningsskenan i varmt/kokande vatten och efter 30 sekunder tar du ut den och placerar i munnen så formar den sig efter dina tänder. Sätt in skenan när den fortfarande är varm men den ska inte vara så varm att du bränner dig.

 • Hur länge håller en tandblekningsskena?

  Vanligtvis håller en tandblekningsskena under 100 behandlingar innan den behöver bytas ut.

 • Vad är skillnaden mellan en bettskena och tandblekningsskena?

  En tandblekningsskena använder du för att bleka dina tänder medan en bettskena används när du sover för att skydda mot att du gnisslar tänder.

 • Vem har bäst tandblekningsskena?

  Det finns många alternativ men Dentway, Dentaworks och Beconfident är riktigt bra alternativ för dig som ställer höga krav.

 • Hur många skenor ingår i ett startkit?

  Vanligtvis får du två stycken skenor när du köper ett startkit ifall du skulle ha oturen att råka slarva bort den ena.