TANDBLEKNINGSSKENA

En tandblekningsskena består av mjukplast och används för att göra tandblekning processen lättare, helt enkelt genom att hålla kvar gelen som man applicerar antigen direkt på tänderna eller på själva skenan. Det finns olika sorters skenor som vi kommer gå igenom samt samt förklara skillnaderna som gör varje sorts skena unik. 

OLIKA SORTERS TANDBLEKNINGSSKENOR

  • Tandblekningsskena 
  • Bettskena

Tandblekningsskena

Den här sortens skena används inom tandblekning och säljs i olika former. Det vanligaste är att man får två stycken skenor, en för övre delen av munnen och en för nedre delen. Vissa företag säljer också skenor som ’’sitter ihop’’, alltså en enda skena som täcker både dom nedre och övre tänderna för att slippa extra kladd och extra arbete för att rengöra fler än en enda skena. 

Bettskena

En bettskena används för att motverka tand och käk skador när man ofta biter hård och gnisslar med tänderna. Detta är en beroende som många människor har problem med och sker oftast på natten när man sover. Bettskenan fungerar som stötdämpare när man biter hårt och skyddar även tänderna när man gnisslar. Man sätter helt enkelt bettskenan i munnen när man ska sova på natten och sedan har kvar den tills man vaknar upp.

Denna sorts skena anpassas efter dina tänders form hos tandläkaren. Om man köper en bettskena själv så kan du forma den efter dina tänder genom att sätta den i varmt vatten så att plasten blir mjuk och sedan sätter du den i munnen och biter så att den tar samma form som dina tänder och förblir så efter den har svalna och plasten blivit hårdare.

HUR ANVÄNDER MAN EN TANDBLEKNINGSSKENA?

Dom flesta tandbleningsskenor består av mjukplast och inte hårdplast, vilket gör det enkelare att forma tandblekningsskenan efter dina egna tänder.

Gör så här:

  1. Ta ut tandblekningsskenan ur förpackningen.
  2. Koka varmt vatten i en kastrull eller värm vatten i en vattenkokare.
  3. Sätt i skenan i det varma vattnet en halv minut.
  4. Ta ur skenan ur vattnet om den känns mycket mjukt och kan formas.
  5. Sätt i skenan i munnen medans den är varm, men inte så varm att du bränner dig.
  6. Bit hård och tryck med fingrarna på skenan så att den tar samma form av dina tänder runt om.

När du gjort detta så är skenan redo att användas och du kan då enkelt applicera tandblekningsgel på skenan och börja använda den.

BETTSKENA OCH TANDBLEKNINGSSKENA – VAD ÄR SKILLANDEN?

Båda skenor består av plast och är mjuka samt oskadliga mot tänderna samt käken. Dessa två säljs i olika syften, den ena för tandblekning och den andra för att motverka tand och käk skador. Det är i princip samma produkt i slutändan och båda kan användas för båda syften men det är rekommenderat att använda endast bettskena om man har problem på grund av att man biter i sömnen eller gnisslar med tänderna för mycket. Ska man endast bleka tänderna så går det utmärkt att använda vilken som så länge skenan passar dina tänder.

HUR LÄNGE HÅLLER EN TANDBLEKNINGSSKENA?

En tandblekningsskena/skenor består av mjukplast och denna sorts  plast håller i regel flera år om man inte skadar plasten på något sätt utan endast använder skenan för att bleka tänderna. Man kan säga att en tandblekningsskena håller enkelt i upp till 100 blekningar vilket är väldigt många tandblekning sessioner som tar månader att utföra alla och det betyder då att skenan helt enkelt kommer vara med från början till start när man börjat med tandblekning.  

 

BORTTAPPAT ELLER SKADAT SKENA

Om du har tappat bort eller skadat din tandblekningsskena så kan du alltid köpa en ny eller begära ersättning i form av ny sken av företaget du köpte den från. När man köper en start kit för tandblekning så får man ofta en extra skena för sådana fall och man behöver då inte oroa sig och kan använda reserven. 

VAR KAN MAN KÖPA EN BRA TANDBLEKNINGSSKENA?

Vi säljer marknadens bästa tandblekningsskenor som få andra företag kan mäta sig mot. Våra tandblekningsskenor produceras av bästa tillgängliga material och kontrolleras alltid innan dom förpackas och skickas i väg från fabriken till vårt lager. Om man tänker kolla hos lika företag och se vad för sort tandblekningsskena dom säljer så ska man alltid läsa om produkten på deras sida och ta reda på vad skenan består av samt om man kan enkelt forma den efter sina egna tänder, så att man enkelt kan använda den.