Tandblekningspenna

För dig som aldrig har blekt dina tänder tidigare kanske inte vet vad en tandblekningspenna är för något. Det är egentligen inget konstigt utan är en penna som innehåller en gel som bleker tänderna. Pennan är ungefär lika stor som en kulspetspenna och det finns en minipensel som du applicerar blekningsgelen på dina tänder med. Svårare än så är det inte!

Bästa tandblekningspennorna i Sverige 2022

 • Bästa Blekpenna 2022
 • Snabbaste Resultat
 • Vitare Tänder Garanti
 • Snabba Leveranser
 • Näst Bästa Blekpenna 2022
 • Snabba Resultat
 • Snabb Leverans
 • Billigast I Sverige

Att välja rätt tandblekningspenna

Det är svårt att rekommendera några speciella märken av tandblekningspennor och faktum är att de oftast är mycket lika varandra när det gäller med innehåll och i utförande. Men vi har gjort vårt bästa här och tagit fram de bästa som man kunde ta fram på svenska marknaden. De avvikelser som finns mellan varumärkena är vanligtvis vissa olikheter i gelen och hur mycket gel det finns i pennorna. Enklast är att egentligen antingen prova sig fram, ta del av tester eller helt enkelt fråga vänner, bekanta och familjemedlemmar som har provat blekningspennor. Därefter är det upp till dig att välja vilken tandblekningspenna du vill ha. I slutändan är det hur du upplever behandlingen och resultat som avgör vilken penna du tycker är bäst.

Bland de bästa tandblekningspennorna och mest sålda i Sverige är Dentway Penna som är peroxidfri och innehåller sodiumperborat för att motverka fläckar och missfärgningar. Denna penna blev även bäst i test 2022 och ger bäst resultat om du använder den under 14 dagar. Dentaworks Penna är peroxidfri och 100% vegansk, samt inte testad på djur. Beconfident Touch-Up är även peroxidfri och är en touch-up blekningspenna. Gemensamt för dessa tre blekningspennorna är att de också är godkända i EU.

Blekning med Tandblekningspenna är modernt

Att använda en tandblekningspenna tillhör de metoderna som är smidigast och är det enklaste sättet att bleka dina tänder på. Likaså är pennan lätt att ha med sig i fickan eller i handväskan för att stryka på gelen när du känner att du har ett behov av att bleka dina tänder. Du behöver inte strula med särskilda remsor och skenor som bleker tänder, utan behandlingen kan du genomföra vart du än befinner dig. I och för sig är det en fördel att du har en spegel och vask med rinnande vatten, men som sagt det är inget måste.

Få bästa resultat

En tandblekningspenna ger bäst resultat om du sedan förut blekt tänderna eller känner att du helt enkelt vill få bort missfärgningar som har dykt upp, alternativt att du vill förstärka och fräscha upp den tidigare tandblekningen. Har du inte genomfört en blekning av tänder innan går det ändå att använda dig av tandblekningspennan, men då får du räkna med att inte all missfärgning och fläckar försvinner vid första behandlingen. Utan du behöver alltså mer tålamod och upprepa behandlingen ett flertal gånger för att få ett resultat som du är nöjd med.

Bättre tandblekning med en blekpenna

Vill du få en mer ordentlig blekning bör du använda dig av gelpennan ett par gånger per dag fram till dess du är nöjd och du får räkna med att det kan ta cirka 14 dagar. Naturligtvis är det helt och hållet individuellt och beroende på hur tänderna ser ut till en början. Har du däremot gjort en tandblekning tidigare kan du räkna med att en applicering räcker för att du ska få tillbaka tandfärgen du är ute efter.

Finns det fördelar men tandblekningspennor?

Den främsta orsaken varför tandblekningspennor är så bra är att de är både smidiga och enkla att dels att använda, men också att ta med dig. Du stoppar den i väskan, kavajfickan eller i din necessär när du ska ut och resa. Det är ett perfekt alternativ för att bleka tänder och kräver inte en massa krångel. Du slipper använda en skena i munnen som kan kännas obehaglig och otymplig, utan du penslar på blekningsgelen direkt på tänderna och sedan fortsätta med du höll på med.

De tandblekningspennor som finns på marknaden har olika ingredienser och mängd gel, men har ändå samma funktion och är otroligt dryga. Även om en penna kostar en slant kommer du ha den ett bra tag och du slipper gå till en tandtekniker för att göra blekningen, vilket kan vara en dyr historia.

Har du sedan tidigare blekt tänderna men börjat märka av att verkan börja avta eller att någon typ av missfärgning har uppstått, då är en blekningspenna ett ypperligt alternativ. Du applicerar gel där det behövs för att bibehålla och få en jämn vithet på tänderna.

Något som är bra att veta är att oberoende vilken typ av blekning av tänderna hemma du har gjort tidigare kommer det förr eller senare missfärgningar efter en viss tid, särskilt om du tycker om att dricka kaffe eller andra drycker som kan missfärga tänder. Därför kan tandblekningspennor vara ett mycket bra komplement när tänderna börjar få fläckar och missfärgningar.

Du bör inte använda en blekpenna om du vill bleka kindtänderna längst in i munnen och det är av skälet att du inte når in med pensel så långt in. Skulle du testa kommer det förmodligen slösa bort blekgelen eftersom saliv bildas i munnen och sköljer bort den gel du försöker applicera. Pennan ersätter inte en fullgod tandblekningsbehandling och då finns andra blekningsprodukter som passar bättre.

GUIDE: Hur du bleker tänderna med en tandblekningspenna

Genom denna enkla guide så bleker du dina tänder effektivt och enkelt med en tandblekningspenna. Du kan använda valfri tandblekningspenna från våra rekommenderade produkter och följa denna guide.

Verktyg: Valfri Tandblekningspenna från vår lista

Du behöver: Tandborste, Tandkräm

Tid: 20 minuter

Borsta tänderna

Borsta tänderna noga och skölj munnen med vatten när du är klar med tandborstningen. Om det behövs använd också tandtråd för att rengöra mellan tänderna.

Applicera pennans gel på tänderna

Nu ska du applicera gelen som finns i tandblekningspennan med hjälp av pennan. Rita på alla tänder du vill bleka.

Vänta en stund

Vänta cirka 20 minuter och sedan skölj munnen med vatten. Grattis till dina nya och mycket finare tänder!

För vem passar en tandblekningspenna?

Oavsett om du har blekt tänder sedan tidigare eller inte, går det att använda en tandblekningspenna. Det är en fördel om du har gjort det förut eftersom behandlingen med gelen fungerar bäst då. Skulle det vara så att du kanske vill bleka en eller några enstaka är en blekpenna ett bra alternativ och du bestämmer själv vilka tänder som ska blekas.

Tandblekningspenna är ett utmärkt val om du som individ inte har tålamodet att krångla med tandskenor för blekning varje dag. Vem som helst kan använda en blekpenna av den orsaken att den är mycket enkel att använda och du applicera gelen lätt på de tänder som ska blekas. Du sparar tid och behöver inte gå till en klinik för att bleka tänderna utan kan göra det när det passar dig. En blekpenna är perfekt att nyttja vid specifika tillfällen, som inför en intervju för ett arbete eller att du ska träffa en speciell person på en dejt.

Blekningspennor – Vad innehåller de?

De olika fabrikaten av blekningspennor innehåller densamma gel för att bleka med som du brukar ha i tandskenor för blekning. Denna gel är alltså är jämförbar med den typ av tandblekningsgel som tandläkarna nyttjar. Det som skiljer en penna jämfört med en skena är att gelen i skenorna är mer skyddat och du får ett jämnare resultat.

Med en penna finns det en viss risk att du applicerar gelen ojämnt, råkar stöta bort gelen med läpparna eller drar med tungan över tänderna. Vilket kan resultera att behandlingen blir ojämn. Däremot har du enklare att pensla blekningsgelen mellan tänderna och på så vis får en bättre helhet i blekningen.

De mer exakta ingredienserna som de olika tandblekningsgelerna innehåller skiljer sig något mellan de olika märkena. Du kan oftast läsa hela förteckningen av innehållet på företagens webbsidor om du skulle vara intresserad av det innan du köper en blekpenna.

Vad är det som skiljer tandblekningspennor från övriga metoder?

I en tandblekningspenna finns alltså samma blekningsgel som du nyttjar till tandskenor för samma ändamål. En differens är att blekpennan är ett alternativ som är inte bara kvickare utan även är smidigare och du behöver inte ha speciella tandskenor i munnen. Likaså krävs det inte att du behöver lägga ner mycket tid för att bleka dina tänder.

Det som talar för tandblekningsskenor är att med en penna kan resultat bli sämre om du inte har blekt tänderna tidigare och all missfärgning inte försvinner. Speciellt om du har väldig missfärgning eller fläckar. Anledningen till detta är att med en blekningspenna är det lite svårare att få ett tunt och jämt lager av gelen när du penslar, vilket leder till att blekningen kan bli ojämn. Pennan passar bättre till att bättra på eller bleka enstaka tänder.

Finns det tillfällen du inte ska använda blekpenna?

När du köper en blekpenna från något av de seriös företagen, innebär det att du behöver bekymra dig om några biverkningar eller att det finns några biverkningar. Detta med anledning av att kända märken är godkända och fått klartecken helt enligt den europeiska standarden för denna typ av produkter. Så länge du väljer något av de vederhäftiga företag som tillverkar tandblekningspennor kan du tryggt och säkert bleka dina tänder.

Skulle du känna dig minsta lilla osäker kontaktar du din tandläkare och rådfrågar innan du bleker tänderna på egen hand. Har du haft besvär och problem med tänderna eller tandköttet bör du också rådfråga din tandläkare för att få ett okej till en tandblekning. Har du mycket missfärgningar på dina tänder bör du fundera på att ett nyttja ett annat mer effektiva alternativ första gången för att få allra bästa resultatet.

Andra metoder för tandblekning

Förutom blekningspennor finns det också andra väl beprövade metoder att du kan bleka dina tänder. En blekningsmetod är att ett tandblekningskit då du använder tandskenor för blekning och en gel. Du kan också nyttja White Strips eller som det heter på svenska, tandblekningsremsor.

Är du ute efter ett få ett snabbt resultat då ska du bleka dina tänder hos din tandläkare eller tandkliniker. Där använder de vanligtvis laser/ljus för att skynda på processen för blekningen. Sådana behandlingar ger visserligen bra resultat men har oftast höga kostnader.

Slutord

Sammanfattningsvis får du räkna med att en tandblekningspenna är mest verkningsfull om du ska piffa till dina tänder och göra dem vitare. Skulle det vara så att du inte blek tänder tidigare då är det bättre och säkrare att prova på ett startkit som ger en bättre och jämnare behandling. Det är många som förmodar att en blekpenna har förmågan att bleka tänder avsevärt djupare än det egentliga resultatet.

Har du genomgått en blekningsbehandling på dina tidigare, då är tandblekningspennor en suverän och smidig produkt. Du penslar på gelen på de tänder som du vill fräscha upp, är drygt och tar lite tid i anspråk. Använder du en EU-godkänd blekningspenna så är behandling skonsamt, samtidigt som är ett smart komplement till skenor för blekning. De mest populära varumärken som finns erbjuder vanligtvis alternativet med tandblekningspennor. Har du tur så får du även med en penna när du köper ett startkit!

Frågor och svar om tandblekningspenna

 • Vad är en tandblekningspenna?

  En tandblekningspenna är en penna som innehåller gel som bleker dina tänder.

 • Hur stor är en tandblekningspenna?

  Den har ungefär samma storlek som en traditionell kulspetspenna inkluderat en mini pensel som du använder för att applicera gelen.

 • Är en tandblekningspenna enkel att använda?

  Ja, den innehåller gel som du trycker ut och applicerar direkt via pennan. Den är verkligen smidig att använda för dig.

 • Vem har bäst tandblekningspenna?

  Det finns många bra alternativ men vi tycker att Dentaworks är det bästa alternativet för bäst resultat.

 • Vad kostar en tandblekningspenna?

  Det beror på vilken du köper men mellan 300 – 400 kronor är standard när det kommer till tandblekningspennor.

 • Hur länge innan jag ser resultat?

  Vanligtvis ser du resultat redan efter din första behandling. Vanligtvis använder du en penna i 14 dagar åt gången.