Tandblekningskit

Ett teeth whitening kit eller som det heter på svenska, tandblekningskit, är ett startpaket för dig som vill prova på att göra en tandblekning. Är du novis och aldrig gjort det tidigare så rekommenderar vi dig här på Tandblekningsbutiken att du börjar med ett av våra listade startkit som är de bästa som finns i Sverige just nu och ger dig samma resultat som du kan få hos tandläkaren fast upp till 10 gånger billigare och enklare.

Bästa Tandblekningskit 2024

 • Bäst I Test 2024
 • Räcker till många behandlingar
 • Garanterat Vita Tänder
 • Bästa Pris
 • 2a I Tandblekning Sverige 2024
 • Super-Snabba Blekning Resultat
 • Test Vinnaren 2023
 • Bästa Pris För Tandblekning
 • Sveriges bästa 2022
 • Enkel leverans
 • Billig frakt

Teeth Whitening Kit av högsta kvalitet

De teeth whitening kit som vi erbjuder för att bleka tänderna på egen hand är likvärdiga med de behandlingar som du får hos en tandläkare eller tandklinik. Du genomför själva blekningen med hjälp av speciella plastskenor som du fyller med en särskild tandblekningsgel som sedan bleker dina tänder. 

Innan du börjar ska tandskenorna läggas i varmt vatten för att bli formbara och för att följa just dina tänder. Skenorna stelnar när du väl har fäst dem på din övre- och undre tandrad. När tandskenorna är formade efter dina tänder är det dags att fylla dem med blekningsgel inuti och därefter applicerar du skenorna på dina tänder i munnen. 

Tandblekningsbehandlingen tar cirka runt 20 minuter beroende på vilket av våra varumärken du har valt, men du bör upprepa behandlingen minst en till två veckor för att få en blekning som ger ett ordentligt resultat. Fördelen är att när du väl har format dina tandskenor en gång behöver du inte göra det fler gånger och därför bör du inte låna ut dom.

Bästa tandblekningskit i Sverige

Sveriges bästa tandblekningskit 2024 är följande:

 1. Dentway  – Bäst i Test 2024
 2. Dentaworks – Snabba resultat
 3. Beconfident – Snabba leveranser

Guide: Hur du använder tandblekningskit

Du behöver endast denna enkla guide för att använda ett tandblekningskit enkelt och effektivt utan några som helst problem.

Verktyg: Tandblekningskit från vår lista

Du behöver: Tandborste, Tandkräm, Tandtråd

Tid: 20 minuter

Rengör dina tänder

Borsta tänderna och använd tandtråd för att rengöra mellan dina tänder.

Applicera blekmedel

Applicera blekmedlet på skenorna du fick i ditt tandblekningskit. Var noga med att inte missa några ställen på skenorna.

Börja med blekningen

Sätt fast skenorna i munnen och vänta i cirka 20 minuter innan du tar av dom.

Rensa munnen med vatten

Rensa ditt mun med vatten och tvätta även av blekmedlet från skenorna. Grattis till dina nya fina vita tänder!

Innehåller alla startkit samma ämnen?

Startkiten har som utgångpunkt samma innehåll då det följer med tandskenor för både övre och undre käken och ibland kan det till och med följa med en extra tandskena, samt en tandblekningsgel. Sedan börjar olikheterna med att till exempel att skenorna till tänderna är olika utformade och gelen kan innehålla varierande ingredienser. Dessutom kan det rekommenderas olika tider för blekningsgelen att verka vid behandlingarna per tillfälle. Våra tandblekningskit kan du klart och tydligt ta del av information angående innehåll i blekningsgelen och hur lång tid varje behandling bör vara. 

Vilka prisklasser finns teeth whitening kit i?

Självklart varierar kostnaderna för ett teeth whitening kit beroende på vart du köper produkterna och vilka varumärken de är. Generellt kan du räkna med att ett startkit ligger på en kostnad på några hundralappar men kan också vara betydligt dyrare. I vår tandblekningsbutik hittar du tandblekningskit till överkomliga priser som passar de flesta plånböcker. Visserligen kan du med all säkerhet hitta kit som är billigare, men risken finns då att startkiten har tillverkats av ett företag som är oseriöst. 

Dessa företags blekningsgel är säkerligen importerade från länder utanför Europa, vilket innebär att gelen inte är godkänd enligt den europeiska standarden. Det kan innebära vissa risker för dig att använda den typen av tandblekningsgel då dessa kan leda till skador på dina tänder och tandkött. Oavsett vilka blekningsprodukter du köper hos oss garanterar vi att gelen är oskadlig att använda och att dina tänder blir vitare.

Finns det stora skillnader mellan våra listade  tandblekningskit?

Vi nämnde tidigare att i princip är alla våra startkit för tandblekning är likvärdiga då dessa utgår från skenor för tänder och en blekningsgel. De avvikelser som finns är i jämförelse med varandra ganska små, i och med alla våra listade blekningsprodukter har tillverkats av seriösa företag och alla är godkända i överenstämmelse med EU-standarden

Utformningen av de olika tandskenorna kan till en viss del skilja sig mellan startpaketen och det betyder att skenorna kan kännas mer eller mindre bekväma för dig. Likaså kan gelen för tandblekning variera med sitt innehåll och ha olika smaker. Det finns företag som har tillverkat ett flertal startkit och då skiljer det på hur effektiv tandblekningsgelen är eller om ett paket är lite mer lyxiga då extra speciella produkter följer med. 

Alltså är grunden i alla tandblekningskit att det följer med tandskenor, blekningsgel och instruktioner som är lätta att begripa. Vissa varumärkens startkit följer det med olika produkter för att underlätta blekningen av dina tänder. Det kan vara allt från en tandblekningstandkräm och blekningspenna, till tandblekningsremsor och LED-lampa eller liknande. Priset påverkas på de olika paketen beroende på hur mycket extra produkter som följer med i paketet.

Verkningstiden för tandblekningen

Hur lång tid du ska ha skenorna i munnen när du bleker dina tänder varierar från varumärke till varumärke. Generellt kan du räkna med att en behandling tar mellan 15 – 45 minuter per tillfället. Hur mycket av tandblekningsgelen du ska applicera i tandskenan kan även variera, men i ett starkit räcker gelen övergripande mellan 20 – 40 behandlingar

Tandblekningskit – För vilka passar det?

Ett tandblekningskit är perfekt för dig som är nybörjare och aldrig tidigare gjort en tandblekning då paketet innehåller allt som du behöver för att genomföra en komplett blekning på egen hand där hemma. Naturligtvis fungerar ett startkit för dig som har gjort en tandblekning tidigare, men du har inte några skenor och blekgel där hemma och vill göra en tandblekning ordentligt ännu en gång. Då är ett startkit perfekt för dig.

Det finns även andra metoder som du kan ta till för att göra en blekning efter att du har gjort en tandblekning tidigare. Men en tandblekningspenna och white strips fungerar bäst när du har gjort en blekning förut. Detta tack vare att dessa metoder inte ger ett jämnt och heltäckande resultat. Ett tandblekningskit är då ett mycket mer fördelaktigt alternativ där du får en blekning av alla tänder på ett enkelt och smidigt sätt.

Vad ingår i ett tandblekningskit för blekning?

 1. Tandskenor – Du får två tandskenor en för övre tandrad och en för nedre tandrad. Du formar på själv skenorna så att dessa anpassas efter dina tänder. När du öppnar startpaketet är tandskenorna hårda, men du lägger dessa i varmt vatten och på så vis blir de mjuka. Därefter sätter du skenorna på dina tandrader och låter dem bli hårda igen. 
 2. Tandblekningsgel – I startkitet ingår det alltså en tandblekningsgel och det är den som ser till att dina tänder blir vitare. För att behandlingen ska bli angenämare är gelen vanligtvis smaksatt med mint eller annan smak. Likaså är blekgelen förpackad på ett smart sätt vilket gör att doseringen blir lätta att applicera i tandskenorna. Fördelen är att tandblekningsgelen är dryg av den orsaken att det krävs inte så mycket gel per behandling. Det gör att du kan räcka till flertalet doser. 
 3. LED-lampa – Vissa tandblekningskit hör det till en LED-lampa med ett plasmaljus. Lampa triggar igång blekningsprocessen och gör blekningen mer effektiv då ljuset fungerar som en accelerator. Du sätter skenorna på plats på tänderna och sedan håller du LED-lampan inne i munnen och det snabbar på så vis blekgelens effekt. Det går alldeles utmärkt att genomföra en tandblekningsbehandling utan en lampa och ändå få ett perfekt resultat. Ljuset skyndar bara på processen och gör att verkningstiden inte blir lika lång.
 4. Praktisk förvaringsbox – Oftast följer det med en förvaringsbox i plast till dina tandskenor och det ser till att de ligger på ett tryggt och säkert ställe utan att riskera tappa formen eller går i sönder. Tillika är det med hygieniskt att förvara skenorna i en box då dessa håller sig rena och fräscha. Detta samtidigt som du alltid har dem tillgängliga när det är dags med en tandblekning. 
 5. Annat praktiskt – Vanligtvis medföljer en nyanskarta där du kan jämföra dina tänders färg under hela tandblekningsprocessen. En sådan karta är bra att ha om du sedan använder dig av andra blekningsprodukter. Ett tips! Markera på kartan vilken färg du har på tänderna innan du gör din första blekning och du kan lättare se hur dina tänder blir vitare och vitare fram tills du är nöjd. 
 6. Instruktioner – I våra listade och recenserade startkit följer det med lätta och enkla instruktioner. Där du ser allt du ska göra steg-för-steg. Skulle då råkat tappa bort manualen finns de oftast tillgängliga på företagets webbsida. Innan du börjar med hela proceduren med att bleka dina tänder så rekommenderar vi att du tar del av instruktionerna för att veta exakt vad du ska göra i alla stegen. 

Fördelar med tandblekningskit

En av de främsta anledningarna till att du ska investera i ett teeth whitening kit är att du får med alla produkter för att bleka dina tänder utan att behöva klura ut vilka saker som du behöver ha. Med ett starkit är alltså bara för dig att sätta igång och vanligtvis innehåller paketet en extra skena, vilket gör att du alltid har en tandskena till hands.

Har du väl införskaffat dig ett tandblekningskit räcker det med att du köper refill av blekningsgel eftersom du redan har de formade tandskenorna där hemma. Vilket innebär att du endast behöver inhandla ett kit för att starta en gång och sedan är du alltid redo att genomföra behandlingar av tandblekning där hemma. 

Tandblekningsgelen som kommer med i en tandblekningskit är likvärdig den som tandkliniker och tandläkare nyttjar men du har fördelen av att kunna köpa den till ett lägre pris hos oss. En ytterligare fördel med att köpa ett startkit innehållande allt för att du ska kunna göra en succéfull tandblekning. Skulle du köpa alla delarna i paketet var för sig kommer kostnaden bli högre. 

Det beror helt enkelt på att företaget som tillverkar paketen ger ett mer fördelaktigt pris för startpaketet. Tillika har du tur kan det hända att du får en mängdrabatt om du köper flera tandblekningskit på en och samma gång. Vilket kan vara en trevligt present till någon i familjen.

Att ha i åtanken

Det finns några saker som du bör ha i åtanken innan du väljer en av våra tandblekningskit. Då ska du ställa dig fem viktiga frågor och när du vet svaren blir det enklare att hitta vilken produkt som passar dig bäst.

Tycker du att det är viktigt att tandblekningsbehandlingen ska gå fort?

Varje varumärke har olika tider på hur länge deras blekningsprodukter ska verka. Det kan finnas produkter som påskyndar processen för blekningen. 

Ska startkitet vara billigt eller du är ute efter extra produkter som kan underlätta blekning av tänder?

Du kan hitta startkit ifrån några hundra kronor upp till mer lyxiga paket som kostar tusentals kronor.

I vår Tandblekningsbutik hittar du ett brett utbud av tandblekningsprodukter, vilket gör att du kan hitta just det du är ute efter. 

Sammanfattning om tandblekningskit

Ett tandblekningskit är ett prisvärt och billigt alternativ för dig som vill ha ett vitare leende, speciellt om du aldrig har gjort en blekning tidigare. Jämfört med att gå till en tandläkare eller tandklinik sparar du åtskilliga hundralappar och du kan genomföra behandlingarna när du har tid. Fördelen är att när du gör en blekning av dina tänder där hemma är att du faktiskt kan göra andra saker under tiden. 

Fördelen med ett tandblekningskit är att du får med alla de produkter som behövs för att genomföra en effektiv tandblekning. Du får tandskenor, tandblekningsgel, steg-för-steg-instruktioner och en nyanskarta. Det gör att du kan sätta igång när det passar dig bäst. Du bestämmer själv hur många behandlingar du vill göra och slutar när du helt enkelt är nöjd. 

Tandblekningsgelen räcker till många blekningar vilket gör att om du mot förmodan skulle få fläckar eller missfärgningar efter din blekning. Då kan du genomföra några behandlingar igen och tänderna blir fräscha och skinande vita igen. 

Frågor och svar om tandblekningskit

 • Vad är ett tandblekningskit?

  Ett tanblekningskit eller teeth whitening kit, är ett startpaket för dig som vill bleka dina tänder hemma.

 • Vem erbjuder bästa teeth whitening kit?

  De flesta anser att det är Dentway som erbjuder bäst tandblekningskit. Företaget har riktigt bra produkter.

 • Vad ingår i ett tandblekningskit?

  Vanligtvis innehåller ett tandblekningskit tandskenor, tandblekningsgel, en LED-lampa, en förvaringsbox och en nyanskarta så att du kan jämföra resultatet efter hand.

 • Hur lång tid är verkningstiden för tandblekning?

  Det beror på vilket varumärke men vanligtvis ska du köra en behandling under mellan 15-45 minuter.

 • Hur många behandlingar ger ett startkit för tandblekning?

  Det beror på vilken produkt du köper men det vanligaste är att det räcker till mellan 20-30 olika behandlingar.

 • Var är tandblekningsgel?

  Det är en gel som du applicerar på dina tänder för att de vitare. Ofta innehåller de en trevlig smak för att göra upplevelsen lite bättre.