TANDBLEKNING MED PLASMALJUS

Detta är bästa, säkraste och billigaste alternativet. I nästan alla tandbleknings start kit ingår en en plasma LED lampa som man sätter i munnen och som hjälper till att aktivera ämnena som finns i gelen som sätter igång med tandbleknings processen och påskyndar hela processen. Vi rekommenderar detta alternativ framför andra alternativ helt enkelt för det är det säkraste, billigaste och som dessutom gör bästa resultat när man bleker tänderna hemma med någon lampa som ger ljus.

LAMPA FÖR TANDBLEKNING

En lampa för tandblekning används ofta när man bleker tänderna, oftast en LED lampa men ibland så använder man också någon form av laser, eller helt enkelt både laser och LED lampa.

VAD GÖR EN LAMPA VID BLEKNING?

En lampa vid blekning av tänderna hemma gör processen snabbare, ljuset som strålar ut mot tänderna gör att missfärgningar i olika form löses upp snabbare och man får då ett mycket bättre och snabbare resultat. 

När man bleker tänderna så använder man en gel i antigen flytande form eller halvt flytande som löses upp vid kontakt med munnens saliva. För att delen ska få molekylerna i missfärgningen att släppa loss från tänderna så tar det ofta ganska länge innan den kemiska reaktionen kommer igång, men med en blekningslampa så skyndar man på denna process. Själva ljuset som trålar ut i munnen bleker alltså inte tänderna, utan ’’hjälper’’ gelen att bleka tänderna snabbare.

TANDBLEKNING MED LASER

Vid tandblekning med laser så görs detta hos tandläkaren. Denna process fungerar precis som vi skrev tidigare, ljus strålen från lasern aktiverar gelen och tandbleknings processen skyndas på genom att göra detta. Denna process gör alltid hos tandläkaren eftersom att vid tandblekning med laser så kommer tandläkaren att isolera allt tandkött från tänderna och på detta sätt så skadas inte tandköttet från denna process som går ganska snabbt men kan vara farligt för vissa personer. 

Man kan uppnå samma resultat hemma med en tandbleknings start kit, pennor eller strips/remsor och betala mycket mindre. Många brukar ändå gå till tandläkaren för att det känns ’’säkrare’’, men slutar ofta betala tusentals kronor för en blekning man annars kan göra själv hemma för några hundra lappar.

Vi på tandblekningsbutiken rekommenderar att man ska besöka tandläkaren för en laser tandblekning om man inte känner sig säker att göra tandblekningen själv hemma, för den största fördelen med detta är att tandläkaren gör blekning noga och exakt.

Nackdelen med tandblekning med laser är att det kostar väldigt mycket, man kan få samma resultat för endast några hundra kronor när man använder en tandbleknings start kit eller liknande produkter som penna och white strips. 

TANDBLEKNING HEMMA MED UV LJUS

Detta rekommenderas inte för att det är farligt med många UV lampor. Strålarna som kommer ut i munnen innehåller ofta våglängder som kan orsaka cancer och därför rekommenderas inte detta alternativt. Men om man ändå vill göra detta så ska man inte göra det själv, man ska göra det hos tandläkaren där tandläkaren kommer sätta någon form av isolering som skyddar tandkött och andra delar i munnen från att få på sig några våglängder och endast tänderna ta emot strålarna.