Bästa Eltandborste

På den här sidan kommer vi gå igenom de bästa eltandborstarna som finns att köpa i Sverige. Här kan du hitta de bästa billiga och bästa premium eltandborste samt lära dig om allt som rör en eltandborste. 

Du undrar säkert inte bara om vilken eltandborste som är bäst, men och hur rengör man den? Hur ofta och hur länga ska man borsta tänderna? Är eltandborste bättre än en manuell tandborste? Funkar en eltandborste vid tandblekning?

Häng med här så ska vi svara på alla dina frågor och hitta den bästa eltandborsten för just dig!

Bäst i Test Eltandborste 2022

Testvinnarna i Sverige 2022 är:

 1. Beconfident Sonic Whitening – Mest prisvärde
 2. Oral-B Pro 2 – Billigaste bra eltandborste
 3. Philips DiamondClean 9000 – Bästa kvalitet
 4. Jordan Smile Plus TBX-300B – Längsta batteritid

Beconfident Sonic Whitening

Bäst i test eltandborste 2022

Sonic Whitening eltandborste fungerar bra, kostar mindre än många premiummodeller och har den senaste tekniken inbyggd samt mycket lång batteritid som imponerar alla nya användare av denna borste.
Fördelar:
 • Batteritid i upp till 90 dagar
 • Prisvärd
 • Fler borströrelser än andra modeller
 • Tar bort plack snabbt
Nackdelar:
 • Ingen Bluetooh
 • Dyrare än vissa andra modeller
Vi blev mycket imponerade efter vårt test av denna eltandborste. Den har en tyst motor som knappt hörs eller känns i handtaget, och den trådlösa laddningsläget man kan använda via en USB är också mycket imponerande.
Sonic Whitening är IPX7 vattentät vilket är mycket bra och ger dig som användare extra säkerhet när du använder denna borste.
Batteriet som finns i den, 2000 mAh li-ion batteri räcker väldigt länge, mycket längre än många andra eltandborstar, både dyra och billiga, premium och standard modeller.
Enligt Beconfident så har det kliniskt bevisats att Sonic Whitening tar bort upp till 62% plack inom endast 10 dagar.
Sonic Whitening bevisar att inte alla bra elektriska tandborstar måste vara dyra.
Även om den inte har så många inställningar som Bluetooth, musik och är lika djupgående som andra toppnivåalternativ som finns idag på marknaden, så har Sonic Whitening 5 inställningar – ren, känslig, extra känslig, stark (extra borttagning av plack) och polerings inställning – och så klart batteritid som håller längre än de flesta eltandborsten som finns på marknaden.
Sonic Whitening eltandborste kommer med en laddningsstativ och två olika färger, svart eller vit. Batteriet är mycket imponerande, upp till hela 90 dagar räcker den, dvs många borstningar, morgon och kväll, innan du ens behöver tänka på att ladda den igen.
Om du planerar att köpa Sonic Whitening så kan vi garantera att du kommer bli nöjd, bli av med mycket plack, få bättre andedräkt och slippa tänka på ladda din eltandborste regelbundet på grund av den långa tiden som Sonic Whitenings batteri räcker.

Oral-B Pro 2

Bästa billiga eltandborste

Oral-B Pro 2 2000N är budget vänlig, mycket effektiv, och kompatibel med nästan alla olika sorters borsthuvuden för eltandborstar.
Några av fördelarna med denna eltandborste:
 • Billig
 • Tar snabbt bort plack
 • Fungerar med dom flesta borsthuvuden
 • Lång batteritid
Nackdelarna är:
 • Inte lika snabb som premium modeller
 • Inte lika kraftfull som premium modeller
Oral-B Pro 2 2000N är en billig elektrisk tandborste, men billigt betyder inte att den inte kommer utföra jobbet ordentlig, du räkna med renare tänder och effektivare tandborstning ganska fort efter att du har börjat använda denna eltandborste. Denna levereras med en CrossAction borsthuvud som når in mellan alla dina tänder och få bort mycket mer plack från dina tänder än en manuella eltandborste någonsin skulle kunna klara av.
Eftersom denna eltandborste är kompatibel med många olika borsthuvuden så kan du räkna byta borsthuvudet mot andra modeller som du föredrar och känner dig mer bekväm med att använda.
Tandborsten har en lättåtkomlig på och av knapp, och borsten vibrerar försiktigt var 30:e sekund så att du vet att det är dags att gå vidare till nästa del av munnen och fortsätta borsta. Om du trycker för hårt så kommer tandborsten sluta att borsta dina tänder, för att skydda dem helt enkelt eftersom att när man trycker för hårt så riskerar man att skada tandköttet.
När du sedan släpper till trycket lite så börjar tandborsten att fungera igen och du kan då fortsätta att borsta dina tänder tills den vibrerar efter minuter, då vet du att det är dags att sluta och du har borstat färdigt för denna gång.
Du behöver endast ladda denna tandborste en gång varannan vecka, eller om du vill kan du helt enkelt sätta tillbaka den på laddaren som dom flesta gör, då kommer den vara laddat 100% hela tiden.

GUIDE: Så köper du bästa eltandborste 2022 online

Följ vår enkla guide om du vill köpa bästa eltandborste smidigt och enkelt utan några krångel vid ditt köpt online.

Verktyg: Lista med bästa eltandborste

Du behöver: Pengar, BankID, Svensk adress

Tid: 5 minuter

Välj eltandborste

Välj det eltandborste som tilltalar dig mest samt du också har råd med och känner dig bekväm att köpa.

Enkel betalning

Skriv in din adress och välj vilken bank du har som du ska betala genom sedan verifierar du men BankID. Grattis! Nu har du en ny och bra eltandborste.

Hämta paketet

Din leverans lär komma fram inom 1-2 dagar till din adress. Du får sms direkt till mobilen för att hämta ut paketet.

Behöver du använda en eltandborste?

Elektriska tandborstar, i motsats till de manuella, använder batterier för att skapa mjuka vibrationer och rörelser av borsten för att rengöra tänderna och och samtidigt ta bort plack. Enligt många tandläkare, både manuella och elektriska tandborstar är effektiva på att ta bort plack om de används korrekt.

Med en manuell tandborste så kommer problemen dock med “används korrekt” delen. Många människor misslyckas med att borsta sina tänder hela den rekommenderade tiden som är två minuter, samt misslyckas med att noggrant arbeta med borsten runt alla tänder och och såklart tandköttet, och de även inte borstar försiktigt när de borstar med olika blandade hastigheter varje gång.

 • Däremot en bra elektrisk tandborste ger dig:
 • Tusentals borströrelser per minut
 • Tar bort mer plack än en manuell tandborste
 • Har timer så du borstar tillräckligt länge
 • Lättare för person med funktionsnedsättning
 • Roliga för barn att använda
 • Rengör tandköttet bättre

Bör just du använda en eltandborste?

Medan vem som helst kan välja att använda en elektrisk tandborste, det finns vissa människor som specifikt kan få extra nytta av dem.

Enligt många olika tandläkare samt specialist tandläkare, ett exempel på någon som bör använda en elektrisk tandborste är de som har tandreglering, särskilt eftersom att elektriska borstar kan komma åt de svåraste av de svåra områden som manuella borstar inte kan.

Detta gäller även lika mycket för alla med permanenta hållare eller andra långsiktiga tandvård fixturer också. Många tandläkare rekommenderar också att äldre patienter, de som har haft en stroke, eller de med problem med fingrar eller händerna allmänt bör använder en elektrisk tandborste.

Vilken är bäst – Eltandborste eller vanlig tandborste?

Att borsta tänderna är grunden för god munvård och förebyggande av sjukdomar. Både elektriska och manuella tandborstar är effektiva på att ta bort oral plack som är orsaken till tandförfall och sjukdomar, men du undrar viken tandborste som ska du använda, en elektrisk eller manuell tandborste?

Tandläkare berättar för sina patienter att de viktigaste när man borstar tänderna är:

 • Borsta två gånger om dagen, och särskilt, precis innan läggdags
 • Borsta i minst 2 minuter varje gång
 • Inte skölja munnen efter borstning för att undvika att skölja bort fluor från tandkrämen
 • Inte dricka vatten direkt efter tandborstenen, annars tar det bort fluor.

Alla dessa viktiga punkter som är ovan kan uppnås oavsett om du använder en manuell borste eller en elektrisk borste, beroende på hur du borstar.

Elektriska tandborstar rekommenderas ofta för förbättrad tandhygien eftersom de är lättare att använda och vi rekommenderar dig att använda en elektrisk bortse istället för en manuell.

Att borsta med en elektrisk tandborste är ett snabbt och enkelt sätt att hjälpa till att hålla tänderna och tandköttet rent och friskt. Men så klart så är de dyrare än en vanlig tandborste, och byta borsthuvuden kan vara dyr men på långsikt är det värt priset eftersom hälsan kommer alltid först.

GUIDE 2: Så använder du eltandborste

Genom denna enkla guide så kommer du lära dig hur du borstar dina tänder mycket enkelt och effektivt med en eltandborste. Denna process skall du göra två gånger varje dag, en gång på kvällen innan du sover och en gång direkt när du vaknar på morgonen.

Verktyg: Eltandborste

Du behöver: Tandkräm

Tid: 2 minuter

Applicera tandkärm

Ta fram din eltandborste och applicera din vanliga tandkräm på den. Lägg inte för mycket, endast så att ca 1/3 av borsthuvudet täcks med tandkräm.

Blöt med vatten

Sätt din elektriska borsthuvud under rinnan vatten så att den blöts lite. Nu blir det mycket enklare att borsta och fördela tandkrämen på dina tänder.

Börja borsta

Borsta den övre delen av din mun endast 1 minut och sedan borstar du den nedre delen i 1 minut.

Skölj munnen

Nu ska du skölja munnen med lite vatten så att inget tandkräm förblir kvar i munnen.

Bästa eltandborste för barn

Bra mun hälsovanor bör börja så tidigt som möjligt när det kommer till ditt barn. Många tandläkare rekommenderar att du börjar borsta ditt barns tänder så snart de första tänderna börjar synas, detta med hjälp av en tandborste speciellt utformad för barnets åldersgrupp och sedan flytta upp till större borstar när barnen växer.

En av de vanligaste frågorna vi föräldrar frågar oss själva är om elektriska tandborstar är bättre för våra barn än manuella tandborstar. Det finns ett enkelt svar på detta: ibland.

Båda typerna av tandborstar kan fungera lika bra för att hålla ditt barns tänder fria från plack och tandlossning – så länge de används på rätt sätt. Men elektriska tandborstar med attraktiva funktioner kan motivera mer motvilliga unga barn och bidra till att hålla deras tänder friska.

Rengör en elektrisk tandborste barnens tänder bättre än vanlig tandborste?

Det finns inga kliniska bevis för att elektriska borstar nödvändigtvis är bättre på att ta bort plack eller instängd mat från barns tänder. Men i många fall beror detta på det enskilda barnet.

Vissa barn (och även en del vuxna) rengör inte sina tänder så effektivt med hjälp av en manuell tandborste, även med vägledning från en tandläkare.

En elektrisk tandborste kan göra detta lättare genom att utföra borstningsåtgärder för användaren som kan vara lite svårare med en manuell tandborste och dessa elektriska borstar rekommenderas vanligtvis av många tandläkare speciellt för barn vars tänder visar tecken på dålig borstning.

Om ditt barn föredrar en manuell tandborste, se till att den har ett vinklat huvud för att rengöra de områden som är svåra att borsta och för barn blir dessa områden ofta jobbiga, vilket leder till att dom hoppar över dom delarna ganska ofta om det inte är lätt.

Vilket är lättare att använda för barn – elektrisk eller manuell?

En av fördelarna med elektriska tandborstar är att de kan göra borstningen mycket enklare och bekvämare, särskilt för barn. Deras rotation åtgärder innebär tandborsten rengör tänderna hela tiden, med rätt hastighet och kraft. Så länge det rengör varje tand, behöver du som förälder inte oroa dig för att ditt barn inte borstar ordentligt.

Båda typerna av tandborstar finns med ergonomiskt utformade handtag som är lätta för barn att greppa och bekväma att hålla. Tandborstar för små barn har bredare handtag som är lättare för små händer att kontrollera och det gör hela tandborstningen lättare.

Vilken tandborste föredrar barnen?

Om ditt barn är glad att använda sin tandborste, då är också ditt barn mycket mer benägen att använda den på rätt sätt. Prova både elektriska och manuella borstar bör ge dig en uppfattning om vilken ditt barn är mer bekväm med.

Vissa barn tycker att elektriska tandborstar är mer tilltalande, medan andra kan finna dem obekväma eller till och med skrämmande på grund av ljudet, även om detta oftast ändras med tiden som går och barnen vänjer sig mer.

Vilken eltandborste ska du välja till ditt barn?

Det bästa sättet att hitta en tandborste som ditt barn gärna kommer att använda är att låta dem välja själva. Ta dem till en butik som säljer tandborstar eller helt enkelt visa ditt barn bilderna på en online butik som säljer eltandborsten, och visa alla olika alternativ som finns och låt barnet välja ut den som känns bäst och roligast för barnet. Då kommer ditt barn garanterat borsta bättre än förr och gilla tandborstningen ännu mer.

Vissa elektriska tandborstar har funktioner som är utformade för att göra dem ännu mer tilltalande, såsom lampor, musik och olika ljudeffekter. Förutom att uppmuntra ditt barn att borsta, detta kan också hjälpa dem att borsta tillräckligt länge, enligt den rekommenderade tiden, 2 minuter, 2 gånger varje dag, alla dagar i veckan.

Manuell tandborstar för barn kan dock ha färre klockor och visselpipor samt annat roligt som barn tycker om, men båda typerna av tandborstar finns i ett brett utbud av färgglada och attraktiva mönster som är mycket lockande till barn i alla åldrar. Detta inkluderar penslar med handtag skulpterade för att se ut som deras favoritkaraktärer i olika serier i tidningar, på TV och på nätet.

När ditt barn hittar sin favorit tandborste, då kommer barnet garanterat borsta bättre, tillräckligt länge och göra det 2 gånger varje dag. Du ska inte glömma att även besöka en tandläkare regelbundet så att du håller bättre koll på ditt barns allmänna munhälsa.

Elektrisk tandborste – vad är normal priset?

Tekniken och den ständiga innovationen gör livet mycket enkelt för oss att alla de saker vi behöver är nära till hands hela tiden. Även de mest grundläggande sysslorna och där faller och personlig hygien, görs med hjälp av senaste tekniken, vare sig enkla eller komplicerade sysslor, vi har alltid en lösning nära till hands som gör allting lättare för oss.
Medan den vanliga manuella tandborsten kan fungera och kan vara effektiv så mycket som vad den elektriska tandborsten är, misslyckas vi ibland med den på grund av hur vi använder den helt enkelt.
Enligt många studier som gjorts så är det en stor del av befolkningen som endast borstar en gång om dagen, om en lika stor del använder manuella tandborstar på fel sätt. Förklaringen är för att det är lite svårare med en sådan tandborste för många personer, därför är en elektrisk tandborste alltid säker.

Kostnad för att köpa en elektrisk tandborste

Var det brist på tiden eller brist på viljan att borsta rätt och tillräckligt länge, måste det åtgärdas i vilket fall som helst om man vill ha en bra och hälsosam mun, där kommer eltandborsten in, och den manuella tandborsten hamnar på hyllan.

Priset på elektriska tandborstar varierar beroende på vilken typ och hur mycket teknik det handlar om. Med detta sagt, den genomsnittliga kostnaden för olika eltandborstar är 700kr. Men räkna att betala upp till 3000kr för en riktigt bra borste samt ännu mera för vissa som innehåller en del teknik.

Några av de populära märken och modeller av elektriska tandborstar och deras aktuella priser är följande:

I tabellerna nedan ser du de mest populära modellerna från Oral-B, Philips Sonicare och Jordan, priser (som vi justerar vid ändringar), batteritider och andra viktiga funktioner.

Oral-B

ModellPrisBatteritid
iO Series 9S3095 kr40 minuter
Genius X Double Body 2890 kr56 minuter
iO Series 8S2595 kr40 minuter
iO Series 7S2395 kr40 minuter
Genius X1500 kr56 minuter
Genius 85001700 kr56 minuter
Genius 86001700 kr60 minuter
Smart 61400 kr48 minuter
Genius 10400N
1250 kr56 minuter
Smart 4700 kr56 minuter
Pro 970800 kr30 minuter
Pro 2-2400N500 kr56 minuter
Pro 890700 kr30 minuter
Pro 2-2200S600 kr56 minuter
Vitality 100200 kr20 minuter

Philips Sonicare

ModellPrisBatteritid
DiamondClean 90002 300 kr30 minuter
ProtectiveClean 800 kr30 minuter
EasyClean 500 kr84 minuter

Jordan

ModellPrisBatteritid
Smile Plus TBX-300B600 kr180 minuter
Smile Plus TBX-300GY600 kr180 minuter
Smile TBT-200P400 kr80 minuter
Alla priser ovan är aktuella för tillfället hos dom flesta svenska återförsäljare, de kan ändras vissa perioder om året när det är REA och det blir då lite lägre priser än dessa. När det görs större ändring av priser utanför REA perioder så uppdaterar vi listan direkt.

Vad som ingår

För alla ovanstående elektriska tandborstar som vi har skrivit om ovan så ingår och gäller nedanstående i alla:
 • Bekvämt grepp – detta garanterar att du kan hålla handtaget enkelt för att kunna använda tandborsten på rätt sätt.
 • Litet tandborsthuvud – detta ger plats för enklare åtkomst till svåråtkomliga områden i din mun.
 • Kompatibel med flera tandborsthuvuden – detta innebär att du kan välja den typ av borsthuvud som du föredrar.
 • Tvåminuters timer – detta är för att du alltid ska veta när du har borstat tillräckligt.
 • Garanti – skulle något gå fel eller tandborsten visar sig vara trasig när du packar upp den så gäller garantin alltid.
 • Lång batteritid – bra och lång batteritid betyder att du inte behöver oroa dig för att ladda din tandborste hela tiden.
Alla dessa funktioner som vi har beskrivit gäller för tandborstarna som vi har skrivit om och det finns så klart mycket mer som ingår och gäller för en del av borstarna, detta är bara vad de alla har gemensamt.
Vissa tandborstarna ger ifrån sig ljud, som musik och speciella effekter för barn att borsta längre och rätt samtidigt som de är glada över att borsta tänderna. Många premium eltandborstar har också Bluetooth funktion som du kan använda för att koppla till din mobil om du vill spela upp musik eller lyssna på något du gillar.

Elektrisk tandborste med lång batteritid

Det finns många elektriska tandborstar med lång batteritid. Ett exempel är Oral-B tandborstar som finns i premium kategorin och då kan man räkna med mer än 12 dagars batteritid, ibland upp till hela 20 dagar!

Det finns många fördelar med en elektrisk tandborste som har lång batteritid:

 • Räcker till många borstningar
 • Bra för familj
 • Bra när du reser
 • Går bra att ta med till jobbet

Ett av de största fördelarna med lång batteritid är att du kommer få mycket mindre stress för att du kommer inte behöva tänka på att ladda din elektriska tandborste regelbundet.

Om sladden tillexempel inte är kopplat i kontakt uttaget någon dag eller för att du använder uttaget för något annat som du behöver ladda upp snabbt så är det mycket bra och bekvämt för dig då du kommer veta att det inte finns något att oroa sig för.

Eltandborste REA

Letar du efter en eltandborste på REA så har du kommit helt rätt! Här kommer vi gå igenom vilken eltandborste man ska hålla koll på när det är REA och när man ska slå till med ett köp vid rätt tid och tillfälle.

Till att börja med kan vi säga att om du söker den bästa eltandborsten vid rea så finns det ett märke som du bör hålla mycket bra koll på och det är Oral-B som är världens mest populära märke och säljer flest tandborstar än nästan alla andra märken på marknaden kombinerat.

Det är så klart inte bara för att det är ett känt märke som du bör köpa, det handlar mer om kvalitet, och deras eltandborstar håller alltid högsta kvalitet som inte finns någon annanstans.

Så om du är ute i stan och ser att det är rea på Oral-B produkter så bör du direkt kolla upp priset på nätet, om det är lägre pris i butiken du är inne i så bör du köpa. Om du däremot inte är i så stort behov direkt och kan vänta, då ska du vänta och hålla koll på priserna följande månader:

 • December – Jul REA som ger fler och högst rabatter
 • Juni – Början av sommarn REA
 • Augusti – Slutet av sommaren REA
 • November – Black Friday REA där du kan göra stora klipp

Sedan finns det även enskilda butiker som har REA olika tider om året som de själva väljer. Vill du slippa att vänta alls så kan du kika igenom våra eltandborstar som vi har provat noggrant och grundat vår recension på.

Billig eltandborste

Letar du efter en billig eltandborste så kan vi rekommendera följande:

 • Philips EasyClean serien
 • Oral-B Pro serien

I dessa två serier kan du hitta riktigt billiga eltandborstar som endast kostar några hundra kronor och ibland vid köp med rabattkod så brukar vissa modeller kosta mindre än 300 kr, vilket är super billigt.

När du är och reser utomlands så kan det också hända att du hittar billiga eltandborsten men dessa är inte alltid säkra. En del av dom brukar vara kopior av välkända märken och håller inte länge alls. Dessa brukar gå sönder rätt så fort och har mycket dålig batteritid.

Det betyder så klart inte att du inte ska köpa något utomlands, men du bör se upp när du befinner dig i någon marknad som du tycker innehåller för många kopior av allt annat, du bör du inte köpa din eltandborste därifrån och istället söka upp någon butik som känns säkrare och innehar alla licenser som krävs.

Billig och bra

Billig och bra handlar om en eltandborste som tillhör de stora kända märkena som Philips och Oral-B, dessa må vara lite för billiga ibland och inte alls lika bra som de dyrare modellerna i premium serierna, men de är fortfarande bra och kommer hålla länge och ge dig dina önskade resultat utan att du oroar dig att din eltandborste kommer gå sönder.

Billig och dålig

Precis som vi skrev tidigare så ska man se upp för kopior av riktiga märken, dessa eltandborstar faller under kategorin billig och dålig, du kommer få produkten till ett mycket lågt pris men räkna med att produkten inte kommer att hålla lika länge som du önskar.

Köpa eltandborste

När du köper en elektrisk tandborste finns det olika saker att tänka på som vi tidigare har skrivit. Här ska vi gå igenom lite mer detaljer så att det blir enklare för dig när du ger dig ut och ska köpa en bra eltandborste så du senare inte ska behöva ångra ditt köp på grund av olika problem samt missuppfattningar som kan uppstå.

online

Fördelarna med att köpa en eltandborste online är att du inte behöver leta länge för att hitta borsten för just dig, och du kommer kunna se priserna hos olika butiker mycket än att besöka alla butiker på deras fysiska adress. Genom att titta på en sida som vår eller andra liknande sidor så får du snabbt och enkelt all information du söker. Du kan även leta själv genom att besöka butikerna hemsidor och titta igenom deras sortiment en efter en och jämföra på egenhand.

Hur än du gör online, så kommer du kunna få mycket mer information och detta får du mycket snabbt.

Fysiska butiker

En av de största fördelarna med att leta efter en eltandborste genom fysiska butiker är att du kommer kunna se den och känna den samt även starta borsten och höra själv hur den låter. Många föredrar att besöka fysiska butiker och se produkten direkt på plats och avgöra där om den är bra eller inte samt prata med personal i butiken och fråga om funktioner samt vad de rekommenderar.

Vår tips om du vill ge dig ut och prova en eltandborste i en fysisk butik är att först titta på olika modeller på nätet, sedan bestämma dig för just några av de modellerna som du vill eventuellt köpa och sedan tar du med dig din lista till en fysisk butik och kolla på dem samt känna på dem med händerna och avgöra själv vilken som känns bäst för dig.

Det är då viktigt att efter du hittad de modeller som du är intresserad av att köpa, att du tittar på fler butiker på nätet och hittar butiken med lägst pris samt att de har alla på lager i just den butiken du tänkte besöka, så slipper du gå dit i onödan och vissa produkter finns inte på lager eller att vissa av produkterna är dyrare än på andra butiker. På så sätt så sparar du mycket tid och pengar samtidigt.

Marknader och utomlands

Som vi tidigare har skrivit så kan man hitta eltandborstar på marknader med begagnade produkter samt när man befinner sig utomlands. Det kan vara lockande priser på sådana platser men man ska vara försiktigt när man ska köpa för att det kan vara en kopia eller helt enkelt en mycket dålig produkt som inte kommer hålla särskilt länge.

Frågor och Svar om eltandborste

 • Vad är en eltandborste?

  En eltandborste är en borste man använder istället för att borsta tänderna med istället för en manuell tandborste. Det är både enklare och lättare för vuxna och barn att använda sig av en sån här borste än traditionella manuella borstar eftersom de rengör tänderna bättre, effektivare och under mycket kortare tid.

 • Hur rengör man en eltandborste?

  För att rengöra din elektroniska tandborste så enkelt och rent som möjligt så ska du skölja din tandborste varje gång du borstat färdigt tänderna. Du ska även ta av borsthuvud och skölja av insidan av borsthuvudet.

  Du ska även se till att rengöra din laddare med en våtservett, eftersom varje gång du sätter din eltandborste på laddning så samlas bakterier och kalk på laddaren.

 • När började man använda eltandborstar?

  De första som skapades var under 30-talet, men det tog ända fram till 60 och 70-talet tills eltandborstar började massproduceras och användas av världsbefolkningen. Så klart finns det stor skillnad just nu jämfört med 60 och 70-talet eftersom nu kan man hitta dessa tandborstar i nästan varje hushåll.

 • Är det farligt att använda eltandborste?

  Det finns absolut inget farligt med att använda en elektrisk tandborste. Du bör däremot hålla koll på laddarens sladd att den inte är sliten och kommer i kontakt med vatten, endast då kan en farlig situation uppstå. Om det skulle hända att sladden blivit sliten så bör du då köpa en ny laddare eller helt ny elektrisk tandborste om prisskillnaden inte är särskilt stor.

 • Är en elektrisk tandborste bättre än manuell tandborste?

  Beroende på vem du frågar så skiljer sig svaret ofta, men en sak som är säkert är att det finns mer personer som tycker att elektriska tandborstar är bättre än manuella, bland dom personerna faller också majoriteten av tandläkarna och tandhygienisterna som alltid råder att använda elektriska tandborstar.

  Eftersom de rengör tänderna bättre än de traditionella tandborstarna och har många funktioner som hjälper användaren, som 2 minuters timer och Bluetooth inställningar så tycker vi också att de är helt klart att föredra.

 • Vilken är bästa eltandborsten?

  Oral-B och Philips säljer de bästa eltandborstarna som går att köpa. Den bästa premium tandborsten just nu är Philips DiamondClean 9000 och den bästa lågpris eltandborsten är Oral B Pro serien.

  I Oral-B Pro serien finns många eltandborstar som är mycket billiga, beroende på vad du föredrar för egenskaper samt om den ska vara till dig eller ditt barn så bör du basera ditt beslut på just det innan du väljer från Pro serien.

 • Varför väljer fler att använda eltandborste över manuella borstar?

  Det är för att eltandborstar är mer effektiva och lättare att använda. Det finns också många personer som faktiskt inte bryr sig om skillnaden när det gäller att rengöra bra, dessa personer kan använda båda sorterna lika bra, men föredrar den elektriska eftersom det är lättare och går snabbare

 • Hur lång tid ska man borsta?

  Du ska borsta tänderna i minst 2 minuter med en eltandborste för att rengöra dina tänder och bli av med alla bakterier effektivt och säkert. I elektriska tandborstar så finns alltid en 2-minuters timer som gör att borsten vibrerar eller ger ifrån sig ljud (beroende på modell) när det har gått exakt 2 minuter.

  Detta är just ett av de största fördelarna med elektriska tandborstar eftersom man slipper hålla koll på tiden genom att titta på en klocka som hänger på väggen eller titta på mobilens klocka medans man är igång och borstar.

 • Hur ofta ska man borsta med en eltandborste?

  Förutom att borsta minst 2 minuter så ska man borsta 2 gånger varje dag, 1 gång när man vaknar upp på morgonen och 1 gång innan man går och lägger sig på kvällen. Det är mycket viktigt att man gör detta hela tiden och inte hoppar över ett av dessa 2 gånger eftersom bakterierna samlar sig och växer mycket snabbt.

 • Vilken eltandborste har längsta batteritid?

  I Oral-B Genius serien hittar du eltandborstar med längsta batteritid. Dessa tandborstar har batteritid i över 2 veckor och upp till 20 dagar.